Συνεργάτες

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ηγείται της διεθνούς δράσης για την προστασία ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω συγκρούσεων και διώξεων. Παρέχει βοήθεια ζωτικής σημασίας όπως καταλύματα, φαγητό και νερό, συνδράμει στη διαφύλαξη των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένου του δικαιώματος αναζήτησης ασύλου καθώς και στην εύρεση λύσεων που εξασφαλίζουν στους ανθρώπους ένα ασφαλές καταφύγιο, όπου να μπορούν να οικοδομήσουν τη ζωή τους από την αρχή. Η Ύπατη Αρμοστεία, καταβάλλει επίσης προσπάθειες προκειμένου να διασφαλίσει όπως οι ανιθαγενείς να μπορούν να αποκτήσουν ιθαγένεια.

Στην Κύπρο, η Ύπατη Αρμοστεία ιδρύθηκε το 1974 για να συντονίσει την διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Κύπριους εκτοπισμένους και στις δύο κοινότητες. Σήμερα, η πρωταρχική λειτουργία του οργανισμού είναι να στηρίξει την Κυβέρνηση στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του νομοθετικού της πλαισίου και διαδικασιών που θα διέπουν ένα σύστημα προστασίας προσφύγων, πλήρως εναρμονισμένο με τα διεθνή πρότυπα. Υποστηρίζει επίσης την πρόσβαση της Κύπρου στις Συμβάσεις του ΟΗΕ για την Ανιθαγένεια.

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.unhcr.org
www.unhcr.org/cy

https://globalcompactrefugees.org/good-practices/occupational-therapy-refugees-and-asylum-seekers

Hope For Children

Το “Hope For Children” CRC Policy Center υλοποιεί πολυεπίπεδα ανθρωπιστικά προγράμματα που αφορούν στην προώθηση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών με προτεραιότητα την ευημερία τους, την εκπαίδευση και την πρόληψη κάθε είδους βίας ενάντια στα παιδιά καθώς και στην ψυχοκοινωνική και νομική τους στήριξη.

Εστιάζει παράλληλα και στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων τα οποία περιλαμβάνουν έρευνα, εκπαίδευση επαγγελματιών και αλλαγή πολιτικών που αφορούν στα δικαιώματα των παιδιών.

https://uncrcpc.org.cy/en/